субота, 23 травня 2015 р.

Перша публікація

Спочатку була пропозиція. Ось ця: https://docs.google.com/file/d/0BxXYRfo_CqawNzdDS010VlFXd2c/edit?usp=docslist_api

Вона була адресована, як можна зрозуміти, бібліотеці №8. І, треба сказати, я щиро сподівався того, що за два-три тижні ми проект розгорнемо по повній.

Не так сталося... Бібліотека подумала-подумала - і відмовилась.

Настала моя черга думати. Кинути? Шкода. Переконувати в чомусь бібліотекарів? Навряд чи то шлях. Що ж робити?

Вирішив порадитись з людьми, що знаються і на бібліотечній справі, і на питаннях ОСББ, і багато ще на чому. Але для того, щоб така розширена нарада відбулась - а людей я хочу запросити до розмови дуже різних - так от, для того, щоб розмова була продуктивна, треба визначити обговорювані тези.

Наприклад:

1. Рух ОСББ має бути масовим, а через це потребує адекватної інформаційної підтримки.

2. Публічна бібліотека може і повинна підтримати створення ОСББ.

3. Запропонований підхід (сайт+Фейсбук-група; умовна назва проектв "Бібліотека №8") є вдалим доповненням до використовуваних раніше засобів (ЗМІ, наради, конференції тощо).

4. Критичним фактором реалізації проекту є підготовка персоналу.

Зрозуміло, що редакцію тез можна буде з часом і змінити, так само як і доповнити чимось, що проявиться в ході розмови. Нагадаємо, що майданчик в нас для цього вже готовий: https://m.facebook.com/groups/844971538885722?ref=bookmark

А до запрошених буде прохання: залучити до цієї розмови відомих їм фахівців саме з обговорюваних питань. Група відкрита, чим більше учасників, тим ефективніше обговорення.



Немає коментарів:

Дописати коментар